logo

Stijn van Merendonk

Stijn van Merendonk is bevlogen expert in Motivational Interviewing. Volg een van zijn trainingen en je krijgt meer plezier in het motiveren van patiënten, en dat in minder tijd.

Binnenkort van start  

Basistraining 3 dgn icoon   € 795,- ex

7
Feb
Regio Drachten
(beschikbaar)
13
Feb
Regio Eindhoven
(nog 3 plekken beschikbaar)
21
Mrt
Regio Utrecht
(beschikbaar)

Vervolg trainingen icoon

27
Sep
MI Experttraining (6 dgn)  Utrecht (regio) (vol)
9
Okt
Leren coderen MITI 4.2.1
Zwolle (regio)
17
Jan
Aanvullende module CN
Eindhoven (regio)
Motivational Interviewing Stijn van Merendonk
"Verrassend, Vernieuwend, Inspirerend!" - Femke Oerlemans, Job Coach

Stijn van Merendonk

Stijn van Merendonk heeft zich altijd verbaasd over hoe ongezond mensen kunnen zijn. Waarom ze soms zoveel onverstandige keuzes maken en wat hen weerhoudt om gezonder te leven.

 

Stijn is expert in Motivational Interviewing en richtte in 2009 de Academie voor Motivatie & Gedragsverandering op. Zijn motto: Gemotiveerde patiënten? Dat heb je zelf in de hand!

 

 

Stijn in 7 punten

Trainer    :  Lid van MINT, MI trainer sinds 2009

Kwaliteit  :  Doelgericht, spiegel voorhouden

Kracht     :  Prikkelend, enthousiast, eye-openers

Doel        :  Half Nederland elk jaar "een gezond gesprek"

Motto       : Gemotiveerde patiënten? Dat heb je zelf in de

                  hand!

Privé        : Trotse vader, woont in Valkenswaard, sportief

 

Foto's en details over Stijn van Merendonk 

Half Nederland elk jaar "een gezond gesprek"

Zijn doel is om te zorgen dat de helft van alle Nederlanders elk jaar in ieder geval 1 keer gemotiveerd wordt om gezonder te gaan leven.

Stijn: "Als we 5000 professionals in de zorg leren motiveren maken we het mogelijk dat de helft van alle Nederlanders 1 x per jaar gemotiveerd wordt om wat aan zijn gezondheid te doen". Niet iedereen zal dan meteen veranderen, maar het aantal mensen dat bereikt wordt is zo groot dat dit een impact zal hebben op de gezondheidszorg in Nederland. En belangrijker nog op de gezondheid van de mensen zelf."

 

Help u ons mee?

Inmiddels hebben zo'n 2500 professionals in de zorg zijn trainingen gevolgd, van artsen tot fysiotherapeuten. Een mooi begin, maar daarmee zijn we er nog niet!

Verspreid het MI virus en help ons mee om elk jaar de helft van alle Nederlanders te motiveren om gezonder te leven!

 

Loopbaan

Tijdens zijn werk als sportcoach, fysiotherapeut en leefstijlcoach stond motivatie en gezond gedrag altijd centraal. In 2006 specialiseerde hij zich in Motivational Interviewing. Toen hij deze methodiek ging toepassen ontdekte hij de kracht van motiveren. De resultaten die hij boekte bleven niet onopgemerkt. Al snel vroegen collega's naar zijn "geheim". Dat veranderde zijn loopbaan. Hij werd steeds vaker gevraagd door ziekenhuizen, zorgnetwerken en andere zorgprofessionals om hen te trainen in Motiverende Gespreksvoering. In 2009 richtte hij de Academie voor Motivatie en Gedragsverandering op met als doel: Half Nederland elk jaar "een gezond gesprek".

 

 

Actief lid van MINT en MINTNed

MINT is het internationale trainersnetwerk van MI trainers. Stijn volgde de internationale trainersopleiding MI (TNT) bij MINT in San Diego en de opleiding tot MI consulent (niveau Practitioner Proficiency). Uiteraard is Stijn aangesloten bij MINT en de Nederlandse vereniging van MINT: MINTned.

 

Enthousiast en stimulerend

Stijn is een enthousiaste en dynamische trainer. Op een positieve, betrokken en verfrissende manier stimuleert hij zorgprofessionals om meer plezier en bedrevenheid in motiveren te krijgen. Zijn ruime ervaring in de (bedrijfsmatige) zorg vertaalt hij in zijn trainingen en presentaties naar sprekende voorbeelden en oefeningen.

 

Ontwikkelingen in de zorg

Stijn volgt de ontwikkelingen in de zorg en over motiveren/veranderen op de voet. En hij vertaalt deze onder anderen naar zijn blog, e-learning, diverse publicaties, samenwerkingsverbanden met partijen in de zorg en actueel oefenmateriaal.

 

Eigentijds en praktijkgericht

Stijn wordt geïnspireerd door de grondleggers van Motivational Interviewing: Ben Miller en Steve Rollnick. Maar ook door andere sprekers en experts op het gebied van veranderen, motiveren en presenteren, zoals Steven Covey, Remco Claasen, Anthony Robbins en Jos Burgers.

 

Stijn van Merendonk

Blokfoto Stijn Homepage

 

Reacties van deelnemers

 

"Schudt praktijkvoorbeelden uit zijn mouw." Y. v.d. Salm, Blik op Werk

 

"Het boegbeeld van MI, enthousiast, actief, positief, open." M. Heijmans, Fysiotherapeut

 

"Trainer past zelf zo subtiel MI toe" B. Oremus, Arbeidsdeskundige

 

"De energie van de trainer werkt aanstekelijk!" M. Slangen, Consulent Duurzame inzetbaarheid


"Geweldig inspirerende trainer." J. Hendriks, Fysiotherapeut